Eshan's Special Interview Series: Ali Akbar Abedi

Name: Ali Akbar Abedi
Books: My Confined Thoughts
Publisher: Damick Publications India
Favorite food: Raajma Chaaval
Favorite drink: Lassi
Favorite AUTHOR: Arundhati Roy
Favorite book: The Ministry of Utmost Happiness
Awards, if any: none, may be next time ๐Ÿ˜‚

Q1. Please tell us something about yourself?

Ans. I am alive. And when I say alive it doesn't simply means living. For me it means working hard today and enjoying tomorrow. And in my case tomorrow actually comes. It comes every next day.

Q2. Is there anything you find particularly challenging in your writing?

Ans. Prepositions

Q3. How long have you been writing?

Ans. Since 7th grade.

Q4. How long does it take you to write a book?

Ans. It depends on what I am writing. My thoughts.

Q5. What would you say is your interesting writing quirk?

Ans. All the writers are unique in themselves. In my case I live it whatsoever I'm writing or reading.

Q6. How did you begin writing? Did you intend to become an author, or do you have a specific reason or reasons for writing each book?

Ans. Well it's my passion and I want to live my quest. ๐Ÿ˜Š

Q7. What inspired you to write your first book?

Ans. There are 61 poems in my book with 61 different inspirations. Some were of joy and some were of sorrow. Some of pain and some of love.

Q8. Please tell us something more about your upcoming book?

Ans. To be very truthful I don't want to reveal it right now.

Q9. What do you consider to be your best accomplishment?

Ans. How can I tell it now? I have miles to go.

Q10. What’s something you are really good at that few people know about?

Ans. Painting.

Q11. Can you share with us the best way to reach you and where to learn more about your books?

Ans. Mail me anytime at abediali903@gmail.com

Q12. What was the hardest part of writing this book?

Ans. Collecting my poems from different rough copies.

Q13. What do you think is the future of reading/writing?

Ans. Lack of readers can be seen and the shocking fact is the one who don't even read good literature wants to become a good writer. People nowadays want to become bestsellers though if you ask me writers should write for conveying messages and not for simply selling their work.

Q14. If you had to do something differently as a child or teenager to become a better writer as an adult, what would you do?

Ans. First of all for becoming anything there is no certain age for living your passion. To those who want to become a writer should read. Read means should read a lot.

Q15. Let me now ask something about myself, Something you want to say about me?

Ans. You are very inquisitive๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ and a fine interviewer indeed. (Eshan: Thank you Ali)

Q16. What do you like to do when you're not writing?

Ans. I travel a lot and read a lot.

Q17.  If you had to choose, which writer would you consider a mentor?

Ans. Sharjeel Usmani

Q18. Can you share a little of your current work with us?

Ans. Don't want to reveal it right now.

Q19. What is the biggest surprise that you experienced after becoming a writer?

Ans. The biggest surprise was when I came to know that people nowadays don't want read poetry books.

Q20. Is there anything else you would like to add that I haven’t included?

Ans. It was really a very nice session. I enjoyed answering your questions and I think it was enough for a little Poet like me.

Q21.  Do you have any advice for other aspiring writers?

Ans. Live what you write.

Q22. Do you have anything specific that you want to say to your readers?

Ans. I would like to thank them for reading my work and appreciating it. Readers are the biggest supporters to a writer. A writer is incomplete without readers.


Thank-you. 

Comments